top of page

SCH-EKONOM varuje před podvodnými telefonáty a SMS

Telefonáty a SMS jsou údajně od finančních úřadů či dalších státních institucí a nabízejí možnost vrácení přeplatku na dani, upozorňují na dluh pohledávky apod. V SMS bývají aktivní odkazy na podvodné weby, které s Ministerstvem financí a Finanční správou nemají nic společného. Internetová stránka předstírá, že se jedná o Online finanční úřad v rámci portálu MOJE Daně.

Tam se z vás po přihlášení do falešného portálu snaží vylákat citlivé osobní informace či přístupové údaje k vašemu bankovnictví. Podvodníci zneužívají logo Finanční správy ČR a portálu MOJE daně.


Finanční správa nikdy neposílá v SMS zprávě ani e-mailu žádné aktivní odkazy, nevolají ani pomocí hlasového automatu a nepožadují citlivé osobní informace ani přístupové údaje k elektronickému bankovnictví.

Doporučujeme Vám tedy ignorovat obdobné případy a dbát zvýšené opatrnosti. Buďte obezřetní, automatické telefony z finanční správy zavěste a neklikejte na žádné odkazy. V případě potřeby se můžete obrátit přímo na místně příslušné finanční úřady.


Naši klienti se mohou samozřejmě obrátit i na naše účetní či daňové poradce. O vaše účetnictví a daně se postaráme. Vy podnikejte!

14 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page